2. Sharon Becker

Kandidaat Stadsdeelcommissie Bos en Lommer

Lekker leven in West!

Sharon Becker is een geboren Groninger maar inmiddels al 13 jaar een Amsterdammer. Ze heeft op zes plekken in West gewoond en kent de verschillende gezichten van de wijk goed. Ze woont met haar vriend en dochter in Bos en Lommer.

“Tijdens mijn studie bedrijfskunde kwam ik erachter dat ik me actief in wilde gaan zetten voor een betere wereld. Eerst werd ik vrijwilliger voor een beter milieu, maar ik wilde ook graag een baan in het wereldverbeteren. Daarom heb ik de afgelopen 13 jaar gewerkt aan campagnes op allerlei rechten-thema’s, zoals onderwijs, seksuele gezondheid, vrouwenrechten en natuurlijk milieu. 

Ik heb veel gewerkt in landen in Afrika en Azië, waar de problemen heel groot zijn, maar nu wil ik me ook sterk maken voor verandering in mijn eigen buurt. Want West is een fijne wijk, maar ook eentje met veel uitdagingen. De leegstand van de winkelpanden op het Bos en Lommerplein, de uitdagingen van de culturele diversiteit in de wijk, de slechte luchtkwaliteit aan de Jan van Galenstraat waar ik zelf aan woon. Maar ook de leuke ontwikkelingen, want de buurt zit economisch in de lift. Laten we de wijk samen nog mooier maken!”