Alberto Tjen A Kwoei

Voorzitter

Hoi, ik ben Alberto Tjen-A-Kwoei. 26 jaar en hier in Amsterdam West opgegroeid. Sinds mei 2017 ben ik algemeen bestuurslid van GroenLinks Amsterdam West, sinds 18 januari 2018 ben ik door de leden gekozen tot voorzitter.

Bij deze zal ik kort vertellen wat mij beweegt en waarom ik bestuurslid ben geworden.
Na het afronden van mijn studie Rechten aan de Universiteit Utrecht in september 2016, waarbij ik mij vooral bezig heb gehouden met mensenrechten, wilde ik graag vanuit lokaal niveau werken aan mensenrechten gerelateerde uitdagingen. Ideologisch vond ik mijn plek bij GroenLinks. Zo kwam ik al snel bij de werkgroep Diversiteit van GroenLinks Amsterdam terecht, waar ik sinds december 2016 met een enthousiaste groep GroenLinksers werk aan het diversiteitsbeleid in de stad. De ervaringen met de werkgroep hebben mij ertoe gezet om te proberen nog een stapje dichterbij de Amsterdammers te komen, namelijk via mijn eigen stadsdeel, Amsterdam West.
Als Amsterdammer uit dit prachtige stadsdeel, voel en ervaar ik al mijn hele leven het belang van diversiteit en inclusiviteit voor de leefbaarheid van de wijk, en voor de mogelijkheden voor individuele ontwikkeling voor de inwoners van de wijk. Dat betekent dat mensen van alle culturen, geslachten, leeftijden, seksualiteiten, en met alle ideeën en levensopvattingen niet alleen naast elkaar maar ook met elkaar moeten kunnen leven. Dit is waar ik mij als bestuurslid met veel enthousiasme voor wil inzetten, samen met het bestuur, de fractie, en hopelijk ook iedereen in ons stadsdeel!