Y Hofman GL Amsterdam West
Y Hofman GL Amsterdam West

Yvette Hofman

Fractievoorzitter en lid bestuurscommissie Amsterdam West

Yvette Hofman groeide op in Noord-Holland en Jakarta (Indonesië). Tijdens haar studie Film- en Televisiewetenschap aan de UvA is ze in haar geboortestad Amsterdam komen wonen: aanvankelijk in Geuzenveld/Slotermeer, inmiddels al weer ruime tijd in West (De Baarsjes). Yvette Hofman werkt op projectbasis aan televisieprogramma’s en is momenteel hoofd van het fractiebureau bij GroenLinks Amsterdam. Van 2010 tot 2014 was ze duo-raadslid voor GroenLinks in Amsterdam West en sinds maart 2014 fractievoorzitter van GroenLinks in de bestuurscommissie.

‘Ik ben lid geworden van GroenLinks na de Tweede Kamerverkiezingen in 2006. De PVV deed toen voor het eerst mee en behaalde meteen meer zetels dan GroenLinks. Dat deed pijn! Waarom wilde niet iedereen een groener en socialer Nederland?

In plaats van klagen vanaf de bank leek het me een goed idee om te kijken of ik me in kon zetten voor mijn buurt, waar ik me thuis voel. Ik wil dat iedereen hier prettig kan leven en wonen - ongeacht achtergrond. Juist de mix van al die diverse bewoners maakt West een uniek en levendig stadsdeel. Jaren geleden werd ik nog vreemd aangekeken als ik vertelde dat ik met veel plezier vlakbij het Mercatorplein woon. Nu wil iedereen in West wonen! Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het kan nog altijd beter: met meer groen, parkeren onder de grond, duurzaam (ver)bouwen, ruimte voor horeca, diversiteit van winkels, markten, speelplekken voor kinderen et cetera. De gemeenteraadsverkiezingen van 2010 leken me een goed moment om in actie te komen: na afloop heb ik me gemeld om duo-raadslid te worden voor GroenLinks.’