Kandidaten stadsdeelcommissie stellen zich voor

De door de kandidatencommissie voorgedragen kandidaten voor de stadsdeelcommissie Amsterdam West stellen zich voor! Op 18 januari is de ALV waarop de kandidatenlijsten worden vastgesteld.

Bos en Lommer

 

1. Sharon Becker

Mijn naam is Sharon Becker, ik ben 38 jaar en ben in het dagelijks leven freelance adviseur campagnes, en nu dus kandidaat stadsdeelcommissie West. Sinds ik twaalf jaar geleden naar Amsterdam kwam ben ik verliefd op de stad en inmiddels ben ik verknocht aan West. Als vertegenwoordiger van Bos en Lommer wil ik mij in gaan zetten voor een wijk waarin voor iedereen een fijne plek is om te wonen, werken en leven.
Ik werk als adviseur op het gebied van campagnes voor een beter milieu, mensenrechten en armoedebestrijding wereldwijd. Ik wil mij nu ook dicht bij huis in gaan zetten voor concrete verbeteringen op het gebied van een schone en groene leefomgeving, jeugd, participatie van alle bewonersgroepen en duurzaam ondernemen in de wijk.

 

Sharon Becker

2. Carlo van Munster

Mijn naam is Carlo van Munster, ben 32 jaar oud en woon nu ruim 2 jaar in het prachtige Bos en Lommer. Gedurende die periode ben ik actief geweest als algemeen bestuurslid voor GroenLinks in Amsterdam-West en met de aankomende verkiezingen in het vooruitzicht is het meer dan ooit aan ons! Ik geloof dat onze idealen dat zijn wat de stad nu nodig heeft. Voor een socialer, groener en eerlijker Amsterdam. Namens Bos en Lommer wil ik daar voor strijden en hoop dat u mij het vertrouwen wil geven om die strijd aan te gaan!

Carlo van Munster

3. Noortje Jacobs

15 jaar geleden kwam ik naar Amsterdam en de stad heeft me met open armen ontvangen. Ik hou van de vrijheid, al die verschillende mensen en de schoonheid van de stad. Ik hou ook van een stad die steeds in beweging is. Maar beweging is niet altijd goed. Mijn eigen wijk Bos en Lommer verandert snel. Steeds minder sociale huurwoningen en steeds meer dure koopwoningen maken het stadsdeel minder divers. Ik maak me zorgen dat er straks geen plek meer is voor kwetsbare groepen. Maar ook voor leraren, politieagenten en verplegers wordt het steeds lastiger in de stad te wonen. Daarom wil ik me inzetten voor de stad. Om er voor te zorgen dat het anders kan. Mooier. Diverser. Leuker. Zodat Amsterdam een plek blijft van ons allemaal.

Noortje Jacobs

De Baarsjes/Oud West

 

1. Anneke Veenhoff

Ik ben geboren in Groningen. Ik ben pianist en dirigent. Na mijn studie aan het Conservatorium in Groningen en Den Haag, woon ik nu alweer 20 jaar in de Bellamybuurt met man en drie dochters. Ik wil mij inzetten voor een leefbaar, gezond, eerlijk en groener stadsdeel. Oud-West/de Baarsjes is al het dichtstbevolkte gebied van Nederland en het is er dit jaar nog een stuk drukker geworden. De gemeente moet deze groei regisseren en haar burgers beschermen tegen de druk van snelle winst door vastgoed ondernemers die onnodige bouwschade- en overlast veroorzaken of een teveel aan horeca overlast. Groen is in dit stadsdeel zeer schaars. We moeten dat wat er nog is beschermen en alles inzetten om de stad een echt duurzame toekomst te geven.

Anneke Veenhoff

2. Sjoerd van Bekhoven

Ik ben Sjoerd van Bekhoven, 26 jaar, in september afgestudeerd in Computer Science aan de TU Delft en woon sinds ruim een jaar met veel plezier in de Baarsjes. Gezien ik de komende jaren zeker in Amsterdam blijf, wil ik er niet alleen leven, maar ook deelnemen en iets betekenen voor de stad en haar inwoners. Gelijkheid is, ook in Amsterdam, niet vanzelfsprekend en daarom vind ik het belangrijk dat iedereen gehoord wordt. Daarnaast denk ik dat de transitie naar een groen en duurzaam Amsterdam veel sneller kan plaatsvinden en ik geloof dat hier juist lokaal een bijdrage aan kan worden geleverd. Er is voor mij wat betreft politiek en het stadsdeel zelf nog aardig wat te leren, maar ik ben bereid om dat te doen en zeer gemotiveerd om de Baarsjes / Oud West nog fijner, socialer en groener te maken!

Sjoerd van Bekhoven

3. Matthias de Jong

Met trots en genoegen hoop ik als derde op de kandidatenlijst voor de stadsdeelcommissie Baarsjes/Oud West te komen. GroenLinks is met haar sociale standpunten en inzet voor een duurzame toekomst bij uitstek de partij waar mijn hart ligt. Naast mijn studie Filosofie aan de UvA en mijn werk als suppoost in het Concertgebouw Amsterdam draag ik graag bij aan de verwezenlijking van de GroenLinks idealen. Alle mogelijkheden om vanuit GroenLinks daaraan te werken in de buurt zal ik met open armen ontvangen. Gesteund door jullie ervaring kijk ik er naar uit om daar samen mee aan de slag te gaan.

Matthias de Jong

Westerpark

 

1. Tirza Gevers

Ik ben geboren in de Baarsjes, verhuisde als tiener naar Bos en Lommer en momenteel woon ik in Westerpark. Van dichtbij heb ik de veranderingen van dit prachtige stadsdeel meegemaakt en ben ik als het ware meegegroeid met de volwassenwording van West. Momenteel volg ik de Master Midden-Oostenstudies aan de UvA, ben ik student-assistent en loop ik stage bij de Groene Amsterdammer. Afgelopen jaar rondde ik reeds de bachelor Geschiedenis af en in mei begon ik als bestuurslid bij GroenLinks Amsterdam-West. Ik kan niet wachten om me nog actiever in te zetten voor GroenLinks vanuit de stadsdeelcommissie. Ik meng me graag in het publieke debat en neem de tijd om te luisteren naar de buurtbewoners. Ik denk actief na over maatschappelijke problematiek en wil me inzetten voor een Westerpark dat - ondanks de grote veranderingen die het gebied momenteel ondergaat - een gebied blijft waar iedereen zich welkom voelt.

Tirza Gevers

2. Michiel Pijpers

Mijn naam is Michiel Pijpers. Ik woon sinds 6 jaar in de Staatsliedenbuurt. Door de veranderende structuur van de stadsdelen komt de gemeente steeds verder af te staan van de inwoners. Ik wil me de komende jaren inzetten voor GroenLinks om de stadsdelen relevant te houden en om inwoners in positie te brengen om invloed uit te oefenen op gemeentelijke besluiten. Van beroep ben ik planoloog. De sociale samenhang kan verbeterd worden door toegankelijke openbare ruimte te creëren. Meer plek voor voetgangers en fietsers en minder voor auto’s. Door mijn open houding geloof ik dat ik, samen met buurtbewoners, hier een goede bijdrage aan kan leveren.

Michiel Pijpers