Beste leden van GroenLinks Amsterdam West,

De afgelopen jaren was ik met veel plezier lid van de bestuurscommissie namens GroenLinks. Het was een voorrecht om zoveel van Amsterdam West te leren kennen en te kunnen meepraten over politieke besluiten.

In ons stadsdeel zijn zoveel mooie plekken, leuke initiatieven en bevlogen mensen: buurtbewoners, ambtenaren, GroenLinks-leden en collega’s van andere partijen die stuk voor stuk het beste voor hebben met ons stadsdeel. West is een dorp in een stad, een fijne plek die ik graag deel met al die mensen die in West wonen of West bezoeken.

Helaas kent de populariteit van onze stad ook keerzijden. Drukte, schaarse openbare ruimte en krapte op de woningmarkt. Ook in West. Ik heb dat aan den lijve ondervonden toen ik op zoek moest naar een nieuw huis. Natuurlijk had het mijn voorkeur om in West te blijven, maar de woning die ik heb gevonden ligt op een erg leuke plek in Nieuw-West. Op een (gevoelsmatige) steenworp afstand van mijn oude buurt, de Jan Eef en het stadsdeelkantoor op het Bos en Lommerplein. Maar dus niet in West.

Mijn verhuizing betekent dat ik moet stoppen als buitengewoon commissielid. Als lid van het Algemeen Bestuur van een stadsdeel moet je logischerwijs ook daar wonen. Natuurlijk wil ik de periode in West graag afmaken en steek ik nog vaak de ring over. Daarom blijf ik actief voor de fractie als steunfractielid tot aan de verkiezingen volgend jaar.

Tot binnenkort!

Hartelijke groeten,

Dorrit