Nieuws

Yvette blogt: Het belang van tegenmacht

Het bestuurlijk stelsel houdt me al tijden bezig. Ik heb afgelopen oktober met grote verbijstering kennis genomen van het voorstel van het college bestaande uit D66, VVD en SP om het huidige stelsel – wederom – te wijzigen: hierin wordt voorgesteld om het huidige Algemeen Bestuur te vervangen door ‘adviescommissies’ met nul-komma-nul bevoegdheden. En dat uitgerekend door Democraten66 geframed als ‘minder politiek, meer democratie’. Naar mijn mening is dit juist de doodsteek voor de democratie. Adviescommissies zonder bevoegdheden kunnen geen enkele tegenmacht bieden aan plannen van ontwikkelaars of de gemeente. Bewoners worden de dupe. Dat kan D66 toch niet laten gebeuren? 

Lees verder

Samen vergroenen we West!

Beeld je in: Een zonnige zaterdag begin april 2017. Gezellige muziek op straat, een paar multiculturele marktkraampjes met eten en drinken en een overweldigend aanbod van plantjes en potten. Aan een kleine tafel leren kinderen en een enkele volwassene hoe ze moeten stekken, aan een andere tafel wordt een workshop ‘moestuintjes’ gegeven door Kas Keerweer. Het is een gezellige drukte. In de net aangelegde geveltuintjes zijn buurtbewoners bezig om groene en bloeiende planten in de verse aarde te plaatsen. Ze hadden met hun straat de leukste motivatie om met hulp van GroenLinks de buurt te vergroenen. Ze wisten helemaal niet dat je dit bij de gemeente kon aanvragen, en daarom staan nu ook mensen van GroenLinks promotie te maken voor geveltuinen voor andere straten. Iedereen kan tot 1 mei 2017 een aanvraag indienen.

Lees verder

Fenna blogt: Coming Out Dag: Seksuele gerichtheid is een mensenrecht

Gisteren op Coming Out Dag hesen we de regenboogvlag. Hiermee benadrukken we dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, wat je seksuele identiteit of voorkeur ook is. Iedereen moet zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. De Roze Agenda in West werkt hieraan. Dat doen we van onderop. Samen met COC West, Migrantenorganisaties en vrouwenorganisaties. Dit doen we door mensen bij elkaar te brengen, niet bang te zijn voor het moeilijke gesprek en storytelling. Afgelopen donderdag vond de druk bezochte bijeenkomst 'Jezelf kunnen zijn in West' plaats.

Lees verder

Pagina's