1. Teamdag

Vlak voor de kerstvakantie beleefden we als fractie een bijzonder waardevolle dag: we hadden in deze samenstelling onze eerste volledige teamdag. Zo sloten we 2022 als fractie met een terugblik af, maar vooral ook met een blik op de toekomst. We staan te popelen om ook dit jaar weer te werken aan een groener en socialer West en wensen iedereen een gelukkig en gezond 2023. Op de foto de fractie in West, van links naar rechts: Thamar, Tsi Kwan, Carlo, Iris, Anneke en Tirza.

Wil je meer lezen over wat de SDC allemaal doet, alle adviezen, schriftelijke vragen en moties bekijken, de vergaderingen van de stadsdeelcommissie (live of terug) kijken en de agenda voor de vergaderingen bekijken? Dit vind je allemaal op west.notubiz.nl. Of heb je een idee voor West of loop je juist ergens tegen aan in het stadsdeel? We horen graag van je: amsterdamwest@groenlinks.nl

2. Vergroening Witte de Withplein

Er moet wat ons betreft vaart gemaakt met het vergroenen van het stenige Witte de Withplein. Anneke diende hiertoe een agendapunt in, voor de eerste vergadering van de stadsdeelcommissie van dit jaar (17 januari). Eerder genoemde belemmeringen om het plein te vergroenen, zoals ondergrondse parkeergelegenheid of teveel kabels en leidingen onder het plein, blijken na onderzoek de groenplannen niet in de weg te staan. Het Parool en De Westkrant schreven er ook al over.

3. Schriftelijke vragen

In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van de reacties op schriftelijke vragen die door onze fractie zijn gesteld. We hebben antwoord gekregen op onze schriftelijke vragen over:

1) Status Westerpark in Balans

We stelden daarnaast vragen (nog niet beantwoord) over:

1) Gevolgen uitspraak Raad van State over JP Heijestraat (hotel)

2) Bekendmaking kap 79 bomen

4. Column Fenna Ulichki

Elke maand verschijnt er een column van Fenna op de website van De Westkrant. Op de valreep van het afgelopen jaar schreef ze over hartverwarmende initiatieven in West: ‘Vreugde en verdriet kunnen soms heel dicht bij elkaar liggen. Net als rouwen en vieren.’ De hele column lees je hier.

5. Beschermd stadsgezicht 

Soms vereist verandering de lange adem! Al begin 2020 drongen wij er bij het DB op aan (in dit ongevraagde advies) om de Admiralenbuurt als beschermd stadsgezicht aan te wijzen. De Westkrant schreef toen dit artikel over het advies van Anneke. We drongen hier toen al op aan, omdat deze status meer mogelijkheden biedt om historische buurten te beschermen tegen ongewenste ontwikkelingen (met name  sloop). Na goed werk van de gemeenteraad is het dan nu eindelijk zover: het is geregeld!