Op donderdagavond 6 februari vertoont GroenLinks Amsterdam in samenwerking met Stichting Impactmakers de documentaire Terug naar de Akbarstraat van Gülsah Dogan.

In 2001 streek Felix Rottenberg neer in de multiculturele Akbarstraat. Hij filmde er maandenlang en legde de buurt tot in de haarvaten vast. In 2018 keerde hij voor deze documentaire terug naar de wijk, die in de tussentijd een grootse stedelijke vernieuwing onderging. Duizend woningen werden gesloopt en veertienhonderd grotendeels koop- en luxere huurwoningen kwamen erbij. Wat deed dit met het buurtgevoel en de bevolkingssamenstelling?

Aansluitend aan de film gaan we in gesprek over de film, met onder andere GroenLinks-politici en buurtbewoners. Zo zal stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki bij de avond aanwezig zijn.

We raden je voor deze avond aan ook het eerste deel uit dit tweeluik te kijken, deze is te zien op 22 januari om 22.20 op NPO2.

Vooraf aan de documentaire is er wat te eten voor alle deelnemers. Hiervoor, en voor de hoeveelheid plekken in de zaal, is het fijn als je je aanmeldt. Dit kan door een mailtje te sturen naar nieuw-west@groenlinks.nl

18.30 inloop met een hapje eten
19.30 welkomstwoord en start film
20.45 nagesprek
21.30 afsluiting met drankjes

Stichting Aminah, Bos en Lommerweg 387. (Naast metro De Vlugtlaan)