Een half jaar na de verkiezingen blikken we graag met jullie terug: hoe is het nu in de bestuurscommissie van Amsterdam West? Wat heeft GroenLinks al bereikt? Op woensdagavond 24 september gaan Fenna, Yvette, Bernadette en Dorrit graag in gesprek over hoe het hen de eerste zes maanden na de verkiezingen is vergaan.

Deze eerste maanden stonden veelal in het teken van kennismaken; kennismaken met de buurten en bewoners van West, én met het nieuwe stelsel. Dagelijks bestuurder Fenna Ulichki en fractieleden Yvette Hofman, Bernadette Vieverich en Dorrit de Jong bezochten alle gebieden van West: Oud-West, de Baarjes, Bos en Lommer en de Staatsliedenbuurt. Ook 'adopteerden' zij een eigen wijk, zoals iedereen in de bestuurscommissie; Yvette is contactpersoon voor de Kolenkit, de Volkstuinen en Oud Sloterdijk, Bernadette voor de Gulden Winckelbuurt en de Does‐Tromp en Geuzenbuurt en Dorrit voor de Jan Maijenbuurt/Mercatorbuurt Noord. Fenna gaat als dagelijks bestuurder over Oud-West en De Baarsjes.

Bij het opstellen van de gebiedsagenda's van West zorgde GroenLinks voor extra geld voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid en talentontwikkeling, voor meer ruimte voor bewonersinitiatieven en zorgde de fractie dat er vanaf nu alleen nog maar waterbesparende waterhappertjes met drukknop worden geplaatst.

Maar ook door de actualiteit had een belangrijke plek in de vergaderingen. Zo stelde Bernadette Vieverich meerdere keren vragen over de toekomst van de vluchtelingen in de Vluchtmarkt in de Ten Katestraat en leidden verschillende overvallen in de Jan Evertsenstraat en omgeving tot meer principiële discussies over veiligheid en de aanpak daarvan in Amsterdam West.

Tijdens deze politieke avond zullen de fractieleden vertellen over hun ervaringen, mijlpalen en uitdagingen. Ook gaan zij graag in gesprek met de aanwezigen; bewoners van Amsterdam West, leden van GroenLinks en andere geïnteresseerden.

Ben je benieuwd wat we allemaal hebben gedaan en wat we gaan doen, of heb je vragen voor de fractieleden? Wil je iets belangrijks meegeven aan de fractie of speelt er iets in jouw buurt dat zij moeten weten? Kom dan op woensdag 24 september naar café Fossa!

Datum: 24 september

Tijd: Inloop vanaf 19.30u, aanvang 20.00u

Locatie: Grandcafé Fossa, Bos en Lommerplantsoen 10, Amsterdam