GroenLinks West wil serieuze verbetering luchtkwaliteit

Dinsdag 1 oktober heeft het Dagelijks Bestuur van stadsdeel West een reactie gestuurd aan wethouder Wiebes met betrekking tot de aanpassing van het beleid op de luchtkwaliteit. GroenLinks West is blij met deze brief en zou nog wel wat verder willen gaan. Onlangs kondigde Wiebes aan dat hij geen noodzaak ziet in het invoeren van een milieuzone voor sterk vervuilende bestelbusjes en auto’s. De extra maatregelen die Wiebes voorstelt zijn volgens het Dagelijks Bestuur niet voldoende voor gezonde lucht voor Amsterdammers in West.

Een gezonde luchtkwaliteit voor onze bewoners staat voorop. We hoeven u niet meer te vertellen dat ook als wel wordt voldaan aan de normen, er nog steeds een gezondheidsrisico bestaat voor sommige groepen van bewoners”, schrijft het Dagelijks Bestuur van West in de brief aan VVD-wethouder Wiebes. Daarnaast doet het Dagelijks Bestuur een aantal voorstellen om de luchtkwaliteit versneld te verbeteren.

GroenLinks West vindt ook dat de verbetering van de luchtkwaliteit niet snel genoeg gaat en juicht de voorstellen van het Dagelijks Bestuur toe. GroenLinks West zou nog wel wat verder willen gaan. Bram Gerrits (woordvoerder Verkeer en Vervoer): “GroenLinks West wil dat de milieuzone voor vervuilende auto’s alsnog ingevoerd wordt. Niet alleen is de snelheidsverhoging op de A10 West een aanslag op de longen van de bewoners van West, maar dat geldt ook voor een aantal vieze straten waar de luchtkwaliteit te slecht is. Zoals bijvoorbeeld de Jan van Galenstraat.”

Woensdag 2 oktober spreekt de gemeenteraad over de evaluatie maatregelen luchtkwaliteit in Amsterdam. Daar pleitte GroenLinks Amsterdam ook voor een milieuzone. Lees ook dit artikel in Parool.

De brief van het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel West aan wethouder Wiebes is in de bijlage te vinden.