GroenLinks zet zich in voor vrijwilligersorganisaties in Amsterdam West

Donderdag 30 november vond de slotbijeenkomst plaats van ‘Vrijwillig West’. Wethouder Hetty Welschen nam de aanbevelingen van de vrijwilligersorganisaties in West in ontvangst. Eén van de belangrijkste conclusies: de meeste organisaties willen werken op buurtniveau, omdat zij zo het meeste kunnen bijdragen.

Niet minder dan 109 verschillende vrijwilligersorganisaties die actief zijn in West hebben de afgelopen weken met veel enthousiasme deelgenomen aan een wederzijdse kennismaking. De kennismaking, die bestond uit een drietal bijeenkomsten georganiseerd door de Vrijwilligers Centrale Amsterdam, was het gevolg van een motie van GroenLinks.

Selma Janssen, woordvoerder vrijwilligersorganisaties van GroenLinks: “Wij vonden het belangrijk dat de fusie van de vier stadsdelen er niet toe zou leiden dat vrijwilligersorganisaties tussen wal en schip belanden. Vrijwilligers zijn immers onmisbaar voor de leefbaarheid in Amsterdam West. De bijeenkomsten, waar de organisaties elkaar en het nieuwe stadsdeel konden leren kennen, zijn een belangrijke eerste stap geweest. Wij zijn dan ook erg blij met de enorme opkomst. GroenLinks zal zich in de toekomst blijven inzetten om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers hun werk kunnen voortzetten.”