GroenLinks-raadslid Selma Janssen daagt het dagelijks bestuur en andere partijen uit om hoge ambities te formuleren voor brede scholen in stadsdeel West. Martientje Kuitenbrouwer, wethouder voor onderwijs, zal met de schoolbesturen in gesprek gaan over een Actieplan Beste Brede School West. GroenLinks geeft de wethouder graag een aantal uitgangspunten voor de brede school mee.

Selma Janssen: "De belangrijkste doelstelling van de Brede School is voor ons dat het maximaal bijdraagt aan de brede talentontwikkeling van het kind. Hiervoor is het van belang dat Brede Scholen signaleren wanneer het voor een kind belangrijk is om een bepaalde voorziening aan te bieden. Dan kun je denken aan naschoolse activiteiten met een bepaald karakter, de juiste zorg of misschien wel het in huis halen van een schoolbibliotheek. Het betrekken van ouders en de buurt is voor ons hierbij een belangrijk uitgangspunt."

Op 14 december zal GroenLinks tijdens de besluitvorming over de visienotitie ‘Beste Brede School West’ een gewijzigde tekst indienen waarin deze doelstelling duidelijk naar voren komt. Klik hier voor de visienotitie 'Beste Brede School West'.