GroenLinks Amsterdam West komt vandaag met een voorstel om blijvend aandacht te houden voor de ondersteuning en het welzijn van homoseksuele bewoners. Sven Meeder (fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam West): “Stadsdeel West zet terecht al flink in op verbetering van veiligheid en het bestrijden van pesterijen in de buurt. Maar homo-emancipatie is niet alleen maar gerelateerd aan veiligheid. De ondersteuning van homo’s, lesbiennes, bi-seksuelen en transgenders in stadsdeel West verdient blijvende aandacht. Allochtone homoseksuele jongeren, bijvoorbeeld, staan nog altijd voor grote uitdagingen. Als organisaties die jongeren daarbij kunnen helpen, dan verdienen ook zij onze steun. Dat geldt ook voor specifieke problemen waar onze roze ouderen tegenaan lopen.” Op dinsdag 11 december stemt de deelraad van West over het GroenLinks voorstel om extra geld te reserveren in het kader van homo-emancipatie.

Op maandag 10 december kondigde COC-Amsterdam nog aan met een actieplan te komen om homoseksuele jongeren meer zichzelf te kunnen laten zijn in Amsterdam. GroenLinks is blij met het actieplan van het COC. Meeder: “Het gesprek over homo-emancipatie dreigt zich te beperken tot veiligheid en het tegengaan van discriminatie. De roze bi-culturele jongeren waar COC-Amsterdam aandacht voor vraagt hebben eerst nog een hele weg te gaan om zichzelf te accepteren. Roze ouderen hebben weer te maken met andere uitdagingen en wensen. Als stadsdeel moeten we ons hier bewust van zijn en daar waar nodig ondersteunen.”

Meer weten over het GroenLinks voorstel en de Begroting 2013 van stadsdeel West, kijk dan hier voor de agenda van de deelraadsvergadering van 11 decemeber.