Carlo van Munster, al jaren onderdeel van onze fractie, werd op 29 november beëdigd in de gemeenteraad. Hij vervangt Yasmine Bentoumya, die momenteel met zwangerschapsverlof is. We verwelkomen om die reden Ilse Muller met veel plezier in de fractie!

Ilse: “Vanaf januari tot april neem ik tijdelijk het stokje over van Carlo. Ik ben niet helemaal onbekend bij de fractie in West: in 2021 heb ik de fractie ondersteund als steunfractielid. Ik woon sinds mijn studententijd in Amsterdam en sinds 2021 in Amsterdam-West. Een plek waar ik zeer veel te vinden ben, is het Westerpark. Het park noem ik soms ook wel mijn achtertuin: ik sport er (bootcampklasje of een rondje hardlopen), zit er op het terras bij de allereerste zonnestralen in de lente, ik zoek er de rust op met een boekje of vier er de verjaardag van een vriendin met een wijntje op een picknickkleed.

Niet helemaal toevallig dus, dat ik mij in de eerste weken bezig ga houden met het Westerpark: wat is onze visie als GroenLinks op het gebruik van het park, wat willen we met het park als we naar de toekomst kijken en hoe zorgen we voor een goede verhouding tussen alle verschillende functies (sport, recreatie, cultuur, festivals, horeca) die het park voor de Amsterdammers heeft? Ik heb er zin in!”