Gisteravond zijn tijdens onze Algemene Ledenvergadering de GroenLinks kandidaten voor de verkiezing op 21 maart van de stadsdeelcommissie Amsterdam West gekozen. West is opgedeeld in drie gebieden, te weten Bos en Lommer, De Baarsjes/Oud West en Westerpark. Voor elk gebied moest een kieslijst worden opgesteld. De kandidatencommissie is daarom de afgelopen weken druk geweest met het voeren van gesprekken met de aangemelde kandidaten en heeft daarna voor elk gebied een lijst samengesteld en voorgesteld aan het bestuur. Gisteravond heeft de ledenvergadering de lijsten definitief vastgesteld.

 

Alle voorgestelde kandidaten zijn door de ledenvergadering gekozen. Alleen bij de lijst voor Bos en Lommer was de keuze erg spannend. Twee kandidaten wilden graag de lijsttrekker worden. De ledenvergadering moest daarom kiezen wie de lijsttrekker voor Bos en Lommer zou worden. Na de eerste verkiezingsronde was de uitslag onbeslist, beide 16 stemmen. De tweede verkiezingsronde gaf uiteindelijk de doorslag. Carlo van Munster werd met 18 stemmen gekozen tot nieuwe GroenLinks lijsttrekker van de kieslijst voor Bos en Lommer en haalde Sharon Becker met 16 stemmen de tweede plaats achter de lijsttrekker binnen. 

 

De definitieve lijsten:

Bos en Lommer

1. Carlo van Munster

2. Sharon Becker

3. Noortje Jacobs

 

De Baarsjes/Oud West

1. Anneke Veenhoff

2. Sjoerd van Bekhoven

3. Matthias de Jong

 

Westerpark

1. Tirza Gevers

2. Michiel Pijpers

 

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie verkiezing en heel veel succes de komende weken in aanloop naar de verkiezing op 21 maart voor de stadsdeelcommissie.

 

 

Doe mee met GroenLinks én word lid

Volg ons op Facebook en Twitter