In het NRC van gisteren stond een artikel over De Hallen, waarin verantwoordelijk portefeuillehouder Fenna Ulichki werd geïnterviewd. Het laat zien dat De Hallen een enorm succes is, maar ook dat de overlast die door het succes ontstond wordt aangepakt door het stadsdeel. "We blijven werken aan een betere balans tussen ondernemers en bewoners," zegt Fenna Ulichki in het artikel. Ook geeft ze aan in plaats van toeristen een diverse bevolkingsgroep te willen aantrekken met jongeren- en werkgelegenheidsprojecten en tentoonstellingen. Een mooi artikel over één van de nieuwe parels in West.

Opeens een zware concurrent erbij: De Hallen

 

 

 

De Filmhallen, onderdeel van De Hallen in West, bestaat een jaar. Een overdonderend succes – net als de rest van het culturele complex. Het leidde tot overlast bij bewoners, maar die wordt aangepakt.
  Negen zalen, elfhonderd stoelen en 45 filmvertoningen per dag. Precies een jaar geleden was filmstad Amsterdam in één klap een zware concurrent rijker. Inmiddels heeft de Filmhallen, onderdeel van het nieuwe culturele complex De Hallen in Amsterdam-West, maar liefst 350.000 bioscoopkaartjes verkocht. Overdonderd zijn ze, eigenaren Kadir Selçuk en Alex Rutten - ze hadden 200.000 bezoeken verwacht. 
  Dit is het begin van het Artikel van Menno Sedee over De Hallen, NRC Handelsblad, 11 september 2015. Klik hier voor het hele artikel.