Rutger Groot Wassink - GroenLinks Amsterdam West
Rutger Groot Wassink - GroenLinks Amsterdam West

[UPDATE] Rutger blogt: Op naar gezondere lucht!

Eind vorig jaar stonden de gemeente Amsterdam en Milieudefensie samen in de rechtszaal tegenover het Rijk. Aanleiding is de snelheidsverhoging op de A10 West van 80 naar 100 kilometer per uur, die - na veel verzet van o.a. GroenLinks - in 2012 inging. Onze stedelijke lijsttrekker Rutger Groot Wassink deed op Twitter verslag van de rechtszaak. Deze week volgt de uitspraak. Nu blikt Rutger terug en kijkt uit naar gezondere lucht voor Amsterdammers.

[UPDATE] Gemeente Amsterdam & Milieudefensie winnen rechtszaak! [17 jan 2014]

Vrijdag is het dan eindelijk zo ver. Dan doet de rechtbank in Amsterdam een uitspraak in de zaak over de verhoging van de maximumsnelheid op de ring A10 West. Ik hoop, of beter: ik verwacht dat de rechtbank Milieudefensie en de gemeente Amsterdam in het gelijk stelt, zodat er weer wat ruimte is voor schonere lucht voor Amsterdammers die rondom de A10 wonen.

Ik vind het van de zotte dat dit kabinet de voorkeur geeft aan een paar seconden tijdwinst op de A10 boven de gezondheid van duizenden Amsterdammers. En ik ben de enige niet. Daarom zet GroenLinks zich al sinds 2011 o.a. samen met bewoners en Milieudefensie in om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dat doen we soms met ludieke acties, zoals bijvoorbeeld Ramen Lappen langs de A10 West en de Vuile Was uithangen in Den Haag. Maar ook door vanuit de stadsdeelraad van West en de gemeenteraad de politieke druk op te voeren richting Den Haag.

Dus PvdA-VVD kabinet: laat ons Amsterdammers niet stikken in ongezonde lucht en schroef de snelheid op de A10 West als de wiedeweerga terug naar max80!

Rutger Groot Wassink, lijsttrekker GroenLinks Amsterdam

  • Wat GroenLinks betreft gaat de maximum snelheid op de gehele ring A10 naar 80 km/p uur. Wel zo gezond.
  • Ook binnen de ring mag de lucht schoner. Bijvoorbeeld op het fietspad zonder scooters, maar ook op verschillende Rochelroutes die Milieudefensie al identificeerde.¬†

Je kunt vrijdag ook bij de uitspraak zijn, kijk hier via de site van Milieudefensie.