Voor GroenLinks is het openbaar vervoer het alternatief voor de auto. GroenLinks heeft ervoor gezorgd dat elke halte bereikbaar moet kunnen zijn voor de rolstoel.

GroenLinks wil het aantal reizigers in het openbaar vervoer daarom laten groeien, maar ook de kwaliteit verbeteren. Hiervoor zal het aanbod afgestemd worden op de vraag, zal er meer reisinformatie beschikbaar komen en worden metrostations prettiger ingericht. Ook zullen particuliere initiatieven voor kleinschalig openbaar vervoer, zoals de Buurtbus, worden gestimuleerd. 

Electrisch openbaar vervoer wordt gestimuleerd. GroenLinks wil daarnaast dat alle taxi’s in de stad in 2018 elektrisch zullen zijn.

Dankzij GroenLinks: 

  • Zijn bus-, tram en metrohaltes in Amsterdam West 10x toegankelijker voor de rolstoel.

  • Komen er Groene Lopers voor de Fiets die aansluiten op het regionaal openbaar vervoer, zodat het voor meer forensen een volwaardig alternatief wordt.

GroenLinks West wil in 2018:

  • Dat de metro vanaf halte Isolatorweg wordt doorgetrokken naar Centraal Station, met een halte nabij de nieuwbouwwijk Houthaven.

  • Een verbeterde busverbinding tussen station Sloterdijk en het Westerpark, zodat bezoekers aan evenementen gestimuleerd worden met het openbaar vervoer te komen.