Bewoners van Amsterdam West verdienen schonere lucht. De luchtkwaliteit in Amsterdam West is nog te slecht door vieze straten als de Jan van Galenstraat en de Ring A10 West. GroenLinks vindt dat dit beter moet!

Luchtvervuiling is slecht voor de gezondheid van Amsterdammers: vooral kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en longpatiënten zijn de dupe. De belangrijkste bron van luchtvervuiling in Amsterdam West is het gemotoriseerde verkeer. Daarom gaat GroenLinks door met het gebruik van de auto in de stad te ontmoedigen, elektrisch vervoer te stimuleren en vervuilend verkeer te weren.

Vooral bij vrachtvervoer ziet GroenLinks grote kansen voor duurzame innovatie. De bevoorrading van winkels en horeca in de binnenstad kan efficiënter én schoner met overslagstations dichtbij de Ringweg A10. Van daaruit kunnen goederen overgeladen worden op elektrische wagens en boten. Het Food Center Amsterdam maakt nu al gebruik van een dergelijk systeem. 

Dankzij GroenLinks:

  • Is minister Schultz teruggefloten door de rechter, omdat het besluit tot het verhogen van de snelheid op de Ring A10 West niet goed onderzocht is. GroenLinks is hier samen opgetrokken met Milieudefensie en bewoners om Max80 op de A10 West hoog op de politieke en publieke agenda te houden. 
  • Stimuleert het stadsdeel elektrisch vervoer en plaatst gratis oplaadpunten zodat schoon vervoer gestimuleerd wordt.
  • Zijn er meetpunten geplaatst in vieze straten zoals de Jan van Galenstraat en wordt deze in- en uitgang van het Food Center in de toekomst volledig afgesloten.